Lär känna oss

Välkommen hem till oss!

Ta av dig skorna och stig på hos Pelmatic, ett av Sveriges mest erfarna bemanningsföretag inom hälso- och sjukvård. Vi finns idag över hela Sverige och tillsammans med våra läkare och sjuksköterskor arbetar vi för att förbättra vårdsverige. Vi är familjeföretaget med den långa erfarenheten och våra konsulter finns idag inom hälso- och sjukvården i kommuner, regioner och privata aktörer runt om i landet.

Vi förbättrar vårdsverige

Pelmatic grundades redan 1979 av Stefan Johansson. Då låg fokus på konsultbemanning inom industrin, men sedan 2002 har vi helt och hållet fokuserat på bemanning inom sjukvård. Vi erbjuder kvalitetssäkrade och hållbara bemanningslösningar inom den svenska hälso- och sjukvården. Med stor förståelse för de utmaningar som svensk sjukvård står inför, har Pelmatic utvecklats till en stabil partner till mängder av vårdinrättningar. Idag leds Pelmatic av dottern Cecilia Petersson och ledstjärnan är lika stark som innan: Vi förbättrar vårdsverige!

Vi gör det med glädje

Hemma hos Pelmatic lägger vi stor vikt vid arbetsglädje. Här ska alla kunna trivas i en avslappnad atmosfär med högt i tak och mycket värme. Här tar vi av oss skorna och känner oss som hemma. Vår arbetsfilosofi kallar vi The Pelmatic Way vilket innebär att vi förbättrar vårdsverige. Varje medarbetare ska känna arbetsglädje, vara stolt över sitt arbete, sina medarbetare och sin arbetsplats. Varje medarbetare och arbetsplats ska våga sticka ut med det som gör dem unika. The Pelmatic Way är också ett förhållningssätt i att ge det bästa bemötande mot andra i sitt dagliga arbete, inte bara konsulter och kunder men även sina medarbetare. När man arbetar enligt The Pelmatic Way tar man ansvar för att bidra med det bästa till sin egen och sina medarbetares arbetsmiljö.

Vår arbetsglädje ska kännas hela vägen ut

” Det som motiverar oss är vårt uppdrag; att förbättra vårdsverige och se till att sjukhus, vårdcentraler och kommuner kan ge patienter den vård som behövs genom att vi förser dem med personal som kan göra skillnad. Vår största styrka är vår företagskultur som genomsyrar allt vi gör. Vi har otroligt engagerade medarbetare där alla är en del av Pelmatic-familjen och alla spelar lika viktiga roller. Vi vågar sticka ut för vi är personliga. Vi är familjära i vårt bemötande. Och vår arbetsglädje ska kännas hela vägen ut, från våra konsulter till våra viktiga slutkunder inom hälso- och sjukvård i hela Sverige, inte minst till alla patienter och vårdtagare.”

Cecilia Petersson, VD Pelmatic